Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΣ

                                    

 Τις τελευταίες μέρες και ωρες παρατηρουνται εντονες διαπραγματευσεις για το ζητημα της μεταφορας των μεταναστων από το κτηριο της νομικης. Από την τηλεοραση και τα διαφορα ειδησεογραφικα blogs μπορει κανεις να ακουσει ο,τι τραβαει η ορεξη του. Από την αναγκαιοτητα αμεσης αποπομπης των μεταναστων μεχρι ότι ολη αυτή η κατασταση είναι ένα καλοστημενο σχεδιο,που προβαλει την τελεια αφορμη για την αρση του πανεπιστημιακου ασυλου. Αλλωστε σε εποχες αοριστολογιας,η συνωμοσιολογια ανθιζει. Αυτή όμως είναι τουλαχιστον γραφικη. Αυτό που εντυπωσιαζει είναι η πρωτη,η αοριστολογια.
Κανεις δεν εκφραζει με ξεκαθαρο τροπο τις προθεσεις του.Ο πρυτανης και τα αρμοδια οργανα της σχολης,στο βωμο αγνωστων σκοπιμοτητων και στη κλασικη ελληνικη λογικη χαιδεματος αυτιων ξοδεψε ανυπολογιστο χρονο για να εφαρμοσει τον υπαρχοντα νομο για το πανεπιστημιακο ασυλο,που στην τελικη,το διαφυλασσει από τετοιου ειδους καταστρατηγησεις.Η κυβερνηση και η συντεταγμενη πολιτεια,φοβικη κι εκεινη,πληρωνει τις συνεπειες της μετεκλογικης προτεραιοτητας της, του θλιβερου νομου για την αμεση παροχη ιθαγενειας και αντιμετωπιζει το θεμα διπλωματικα αριστοτεχνικως,πρακτικα ανυποστατως.Ο πρωθυπουργος εξαπολυει διδαγματα αληθινου αριστερισμου και αδυνατει να καταλαβει ότι εξελεγη για να δινει λυσεις και όχι διαλεξεις. Η αξιωματικη αντιπολιτευση είναι ακομη μετεωρη αναμεσα στα φιλελευθερα κελευσματα και στον εγκλωβισμο της να αποχαρακτηριστει ως δεξια.Τα αριστερα κομματα εχουν πλεον διαφθαρει από έναν εντονο αλαβανισμο. Προστατες ολων,πλην των φοιτητων,εχουν αναλαβει μια χαρα επισημα την εκπροσωπηση των μεταναστων,οντας,φυσικα και χωρις καμια αμφιβολια,οι μεσσιες της οικουμενης. Οι μεταναστες,προφανως υποκινουμενοι,αρνουνται να κανουν τις αυτονοητες υποχωρησεις που υπαγορευουν την μεταφορα τους σ’έναν άλλο χωρο,θετοντας παρανομως νομιμες προυποθεσεις!
 Ο Ιονεσκο,αν μπορουσε να προβλεψει την σημερινη κατασταση στην Ελλαδα,είναι σιγουρο ότι δεν θα εγραφε το θεατρο του παραλογου,γιατι θα τον ειχαν ξεπερασει τα γεγονοτα.Ειναι μαθηματικα βεβαιο πως η βιαιοτητα των αντιδρασεων θα ενταθει αμφιδρομα.Το ερωτημα είναι κατά ποσο το εχει αναγκη κατι τετοιο σημερα ο τοπος. Κατά ποσο εχει αναγκη να καταβαραθρωθει κι άλλο η δημοσια εικονα της Ελλαδας, με μια εμφυλια ουσιαστικα διαμαχη.
Είναι εξοργιστικο να βλεπεις θλιβερες,τελειωμενες από τον κοσμο φιγουρες,να προσπαθουν να επιβιωσουν πολιτικα,εκμεταλλευομενοι την αναμπουμπουλα.Ακομα πιο θλιβερο,είναι ότι δεν υπαρχει καποιος να τους σταματησει.

1 σχόλιο: